Gouldsamadine

Gouldsamadinen zijn sociale vogels die elkaar vaak opzoeken. In de natuur leven ze in grote groepen bij elkaar. De mannetjes vechten niet onderling en zelfs tijdens de broedperiode leeft een groep samen. Deze vogels hou je bij voorkeur samen in plaats van een koppel of eenling. Wanneer je met deze vogels wilt kweken, kun je beter wat meer mannetjes dan vrouwtjes houden zodat het vrouwtje haar keuze kan maken. Hieronder wat algemene informatie en onze ervaringen over Gouldsamadinen.

Algemene informatie Gouldsamadine

juli 9th, 2011 by Michel

De Gouldsamadine (Chloebia Gouldiae) is familie van de prachtvinken (Estrildidae). Dit vogeltje heeft zijn oorsprong in Noord-AustraliĆ«. De gouldsamadine wordt ongeveer 13 tot 14 centimeter. Gouldsamadinen zijn vrij rustige vogeltjes en kunnen redelijk vertrouwelijk met hun verzorger worden mits ze rustig worden benaderd. Er zijn verschillende kleuren gouldsamadinen die geen kweekvormen zijn, maar die ook in de vrije natuur voorkomen. De roodkop Gouldsamadine is de bekendste, maar in hun vindgebieden zijn de dieren met zwartgekleurde kopjes veel groter in aantal. Minder voorkomend in de natuur is de Gouldsamadine met een oranjegekleurde kop (oranjekop). Geslachtsonderscheid Gouldsamadine […]