Grasparkiet

januari 15th, 2012 by

Algemene informatie Grasparkiet

De grasparkiet (Melopsittacus Undulatus) is familie van de papegaaien (Psittacidae). Zijn oorsprong ligt in Australië. Deze vogel wordt ongeveer 18 centimeter, afhankelijk van de kweekvorm. Grasparkieten zijn vogels die veel voorkomen. In iedere dierenspeciaalzaak kom je ze wel tegen in verschillende kleuren. Grasparkieten kunnen zowel in een kooi, kamervolière en broedkooi gehouden worden als in een buitenvolière. Het heeft geen zin hun verblijf te beplanten, ze knagen beplanting stuk. Klimmogelijkheden worden zeer zeker op prijs gesteld.

Geslachtsonderscheid

De volwassen mannetjes van de Grasparkiet zijn te herkennen aan hun blauwe neusdop, die bij de vrouwtjes bruinachtig van kleur is

Omgevingstemperatuur

Grasparkieten zijn gehard en kunnen van de winter in een buitenvolière gehouden worden. Ze moeten zich wel kunnen terugtrekken in een goed geïsoleerd nachthok.

Voedsel

Je geeft Grasparkieten als basisvoer een zaadmengsel voor Grasparkieten, dat je aanvult met wat gierst, kleine beetjes fruit en groenvoer. Erg geschikt zijn kleine stukjes appel en vogelmuur. Tijdens de kweekperiode wordt eivoer gewaardeerd. Een gritmengsel hoort altijd ter beschikking te staan.