Spitsstaart amadine

juli 25th, 2012 by

De Spitsstaart amadine is een prima vogel om te houden in een gezelschapsvoliere. Dit kleine vogeltje heeft mooie matte kleuren, een lange staart, en is erg klein. De spitsstaart amadine is bovendien winterhard, en is makkelijk in de kweek. Een prima volierevogel dus!

Algemene informatie Spitsstaartamadine

De Spitsstaartamadine komt oorspronkelijk uit Australiƫ. De lengte van deze vogel zit tussen de 15 en 17 centimeter, en is goed te herkennen aan de rode snavel en zijn lange spitse staart. Een vogel die erg lijkt op de Spitsstaart amadine is de gordelgrasvink. Deze heeft echter een donkere snavel, en heeft een korte staart.

Gedrag spitsstaart amadine

Deze amadinesoort is zoals al eerder gezegd prima te houden is een gezelschapsvoliere. Er is echter wel 1 kanttekening. Deze vogels kunnen uitsluitend als 1 paartje in de voliere worden gehouden. Komen er meer bij, dan worden het hele territoriale vogels. Vandaar is het dus verstandig om de jongen weer snel te verkopen.

Daarnaast is het ons erg opgevallen dat het zeer actieve en nieuwsgierige vogels zijn. Net zoals de gouldsamadines zaten ze gelijk de eerste dag al vooraan op de stok om te kijken wat ik kwam doen. Niet schuw dus.

Geslachtsonderscheid

Vaak wordt er gezegd dat het mannetje een langere staart heeft. Dit is echter niet altijd het geval. De enige manier om deze vogels echt te onderscheiden, is door middel van de zang van het mannetje.